kage

Peanutkage med kiks og chokolade
Rabarberkage med karamel

Favoritter

Cheesecake med koldskål
Pund til pund-kage med rabarber
Gulerodskage med ostecreme

Flere opskrifter

Kage – få alle de bedste opskrifter her

Der er intet der kan få munden til at løbe i vand som kage. Af alle desserter er kage den langt mest populære i Danmark. Og det er ikke så underligt. Kager findes i dag i stort set alle former. Søde, sure og bitre, sprøde eller bløde, med frugt, bær eller chokolade. Variationerne er endeløse. Vi har samlet alle vores lækre kageopskrifter, lige til at gå til.

 

Kagens historie

Kager har eksisteret i en eller anden form gennem stort set hele menneskets historie. Ordet stammer fra det oldnordiske ord ”kaka”. I gammel tid var forskellen på kage og brød til at overse. Typisk tilsatte man honning, æg eller smør til kagerne, og stegte dem ofte i olie. Med tiden udvikledes bagemåderne og grundingredienser som sukker, smør og æg blev lettere at skaffe. Dette betød at flere og flere begyndte at lave kage, og at der hele tiden blev opfundet nye, spændende kageopskrifter.

 

Her er eksempler på nogle af de mest populære kager i Danmark:

 

Chokoladekage:

Chokoladekage er en moderne klassiker og nok den mest spiste kage i Danmark. Den kan laves på mange forskellige måder, der varierer i tid, ingredienser og sværhedsgrad. Typisk skelner man mellem chokoladekage, der er lavet med chokolade, og chokoladekage lavet med kakaopulver. Find alt om chokoladekage her!

 

Gulerodskage:

Gulerodskagen er meget populær i Danmark, og den eneste grøntsagskage der er elsket af den brede befolkning. Den har sine rødder i rationeringen under 2. verdenskrig. Gulerodskagen er en dejlig, sund kage, og et lækkert alternativ til folk der gerne vil forkæle sig selv uden at blive alt for usunde. Her kan du finde alle vores opskrifter på gulerodskage.

 

Lagkage:

Lagkage er en klassiker i Danmark, især ved fødselsdage og bryllupper. Når du laver lagkage gælder det om at bruge den rigtige bund, lækkert fyld og noget indbydende pynt. Find alle vores opskrifter på lagkage her!

 

Sunde kager

Vi har en masse opskrifter på sunde kager. Prøv for eksempel vores frozen youghurtkage med blåbær og nødder. Generelle råd til dig der gerne vil lave kage, men samtidig godt vil holde dig sund, er:

· Brug frugt eller grøntsager i din kage

· Brug ikke fede mælkeprodukter – vælg en slank mælk eller youghurt

· Skær ned på produkter som sukker og smør. Brug i stedet en lækker olie

· Erstat hvedemel med fuldkornsmel eller havregryn