is

Regnbue islagkage
Skyr-ispinde med hindbær og chokolade

Favoritter

Islagkage med Daim og jordbær
Hjemmelavet vaniljeis - verdens bedste basisopskrift
Regnbue islagkage

Flere opskrifter

Is – få alle de kolde facts

Findes der noget bedre end lækker, frisk is? Vi har samlet alle vores bedste opskrifter lige til at gå til. Find inspiration til nye, dejlige is, og lær hvordan du bedst laver dine egne.

 

Historien om is

Der er efter sigende blevet fremstillet forskellige former for is helt tilbage i det gamle Kina og romertiden. I 1600-tallet blev de første kendte opskrifter publiceret i Frankrig og Italien. I 1800-tallet blev sodavandsis opfundet. Det var også på denne tid at almindelige mennesker fik råd til at købe is. Is, som vi kender dem i dag, blev dog først rigtig udbredt i starten af 1900-tallet. I dag er det en af de mest populære desserter man kan forestille sig. Specielt om sommeren!

 

Hjemmelavet is

Vil du lave din helt egen is? Så er du kommet til det rigtige sted. Vi har samlet et udvalg af opskrifter til hjemmelavet is. Prøv for eksempel vores hjemmelavede vaniljeis, eller vores lækre sorbet med citron og lime. Du kan også prøve at lave vores lækre ispinde

 

Det er slet ikke så svært at lave sin egen hjemmelavede is. Laver du en flødeis med for eksempel vanilje eller chokolade, har du ikke brug for mange ingredienser. Sukker, æggeblommer og mælk eller fløde er sådan set det hele. Æg og sukker piskes sammen, og blandes med mælken/fløden. Derudover tilsætter du blot den specielle ingrediens – en vaniljestang, nogle bær eller noget god chokolade. Laver du sorbet bruger du sukker, frugtsaft og vand eller sirup.  

 

Sund is

Hvis du vil gøre din is sund må du først og fremmest styre uden om fedtstoffer som sukker og fløde. Når du laver din is skal du derfor vælge en mager mælk. En anden mulighed er sojamælk – dette vil give en mere cremet konsistens. Gå helt uden om sukker, og stol på at de ingredienser du vælger, giver tilstrækkelig smag. Du kan for eksempel tilføje et par modne bananer til din blanding.

 

Du kan også vælge at blande frosne bær og mælk sammen i en foodprocessor. Dette bliver vel nærmest en smoothie, men en frossen en af slagsen. Det er sundt, friskt og lækkert!

 

Endelig kan man naturligvis også købe sund is. Se nøje på fedtindholdet, og undgå is med en masse E-numre.