sandwich

Blt-sandwich med flettet bacon

Favoritter

Flere opskrifter

Sandwich – få alle de bedste opskrifter her

Sandwich er en lækker, nem og praktisk ret. Sandwichen stammer fra 1700-tallet, og er blevet opkaldt efter John Montagu, Jarlen af Sandwich, der efter sigende var yderst begejstret for den praktiske ret. Vi har samlet alle vores bedste opskrifter på sandwich her. Se dem igennem og bliv inspireret.

 

Club sandwich

Club sandwichen er nok den mest kendte type sandwich i verden. Den består ofte af tre skiver ristet brød, og har traditionelt kylling, bacon, tomat, salatblade og mayonnaise som ingredienser. Igennem tiderne er den dog blevet varieret, sådan at man i dag ofte ser kalkun i stedet for kylling, skinke i stedet for bacon og tilføjelse af ting som ost, agurk og karrydressing.

 

En sund sandwich

Når din sandwich skal være sund, skal du først og fremmest tænke på brødet. Undgå hvidt brød, og vælg i stedet et fuldkornsbrød eller måske endda noget kernerugbrød. Lad fyldet bestå af magert kød som kylling, kalkun eller fisk og gerne en masse salat. Vælg en god olie eller en pesto som dressing. Sådan kan du få en god, praktisk og ikke mindst sund ret!

 

Lækkert fyld

Her er nogle gode forslag til tilbehør, så du kan blive inspireret. Kombiner nogle af dem, og få en masse lækre sandwich-typer:

 

Kød:

· Skinke

· Laks – her er en opskrift på sandwich med røget laks

· Tun – tunsandwich er endnu en af de mest populære

· Bacon

· Chorizo - se vores opskrift på sandwich med chorizo og avocado

· Kylling

· Shawarma – spis evt. et pitabrød i stedet for almindeligt brød

· Hakkebøf – gør din sandwich til en burger!

· Kalkun

· Salami

 

Salat:

· Hønsesalat

· Tomat

· Avocado

· Salatblade

· Rucola

· Agurk

· Løg

· Gulerødder

· Peberfugter

· Ost

 

Dressing:

· Pesto

· Mayonnaise

· Karrydressing

· Cæsardressing

· Hvidløgsdressing

· Ketchup/remoulade/sennep